Slide Data, techniek en infrastructuur integreren voor een betere distributie van energie. Direct antwoord op jouw vraag
Neem contact op
SLIMME
ENERGIENETWERKEN CREËREN

Bestaand project uitbreiden

Wek je al stroom op, maar is vraag en aanbod nog niet volledig geoptimaliseerd? Het Switch energienetwerk is dan een goede manier om meer rendement te behalen en je MVO een boost te geven. Duurzaamheid is namelijk ook ná opwekking nog van belang. Want hoe gebruik je de energie die je hebt opgewekt?

 

Efficiënt gebruik is wanneer je alles gebruikt zodra het wordt opgewekt. Effectief gebruik is wanneer je energie gebruikt wanneer je het nodig hebt en zoveel mogelijk rendement behaalt uit teruglevering aan het net. Effectief gebruik van duurzame energie is waar Switch zich met het energienetwerk op focust. Duurzaam energiegebruik maximaliseren.

 

Hoe breidt Switch een bestaand project uit?

  • We plaatsen buffers zoals batterijen, die overdag opladen en ‘s nachts stroom vrijgeven.
  • We implementeren datapunten zoals weer- en gebruiksdata, die voorspellingen doen voor opwek en gebruik.
  • We lezen omvormers uit en zien hoeveel stroom wordt opgewekt en of dit nog klopt met jouw aantal panelen.

 

Hoe werkt het?

Wil je onderdeel worden van het Switch energienetwerk, dan worden jouw panelen (fiscaal) gekoppeld aan afnemers, in plaats van alleen het standaard stroomnet. Jij levert stroom op momenten dat jij het niet nodig hebt en een ander binnen het netwerk wel. Door vraag en aanbod op elkaar af te stemmen ontstaan er fiscale voordelen die doorlopen in voordelen op het gebied van MVO. Er gaat veel minder energie verloren, je zonnepanelen verdienen zich sneller terug en je bedrijf krijgt een beter imago.

 

Onderdeel worden van het Switch energienetwerk?