Slide Data, techniek en infrastructuur integreren voor een betere distributie van energie. Direct antwoord op jouw vraag
Neem contact op
SLIMME
ENERGIENETWERKEN CREËREN

Dak verhuren voor zonnepanelen: wat is de opbrengst en waar moet je op letten?

Stel je eens voor. Zonnepanelen op je dak, extra opbrengst voor je onderneming. Maar dan zonder investering, zonder verantwoordelijkheid en zonder risico. Als ondernemer zit het namelijk niet altijd mee. Een slechte oogst, lagere marktprijzen of macro-economische factoren hebben invloed op je omzet. Vaste inkomsten om je vaste lasten te dekken zijn dan goed voor de portemonnee en de gemoedsrust.

 

Een financiële boost.

Dakhuur bij Switch is één van de meest laagdrempelige manieren om zakelijk zonnepanelen te huren. De voordelen worden beaamd door de vele bedrijven die al voor deze methode kozen. Ben je er klaar voor om de financiële gezondheid van je bedrijf een boost te geven, zonder zelf de financiële verantwoordelijkheid te dragen?

 

Dan is het nu tijd om te Switchen.

Je dak verhuren voor zonnepanelen: dit moet je weten

Dakhuur is een zeer populaire manier om toch zonnepanelen te plaatsen. Maar waarom is dat eigenlijk? Switch Energy heeft al honderden ondernemers voorzien van een dak vol panelen. We kennen daarom de belangrijkste redenen om je dak te verhuren. Dit zijn ze.

 

De opbrengst

Als ondernemer weet je hoe zeldzaam het is om voor meerdere jaren inkomsten van een bepaalde klant te krijgen. De zon is een geweldige uitzondering. Die levert namelijk onbeperkt energie op en blijft voorlopig nog wel even branden.

En dat is mooi, want zonnepanelen gaan minimaal vijftien jaar mee. Vijftien jaar vaste inkomsten dus. Een te lage opbrengst? Zeker niet. Want ondanks dat je met het kopen van je eigen zonnepanelen meer geld opbrengt dan met dakhuur, levert een verhuurd dak van 1.500 vierkante meter al snel tienduizenden euro’s per jaar op.

 

Asbest

Een dak met asbest is de nachtmerrie van iedere ondernemer. Zeker als het gaat om honderden of duizenden vierkante meters. Vervanging is vaak niet te betalen.

Maar wist je dat Switch jou kan helpen? Je kunt het gehele dak laten vervangen, verstevigen en direct voorzien van zonnepanelen. Door dit in één keer te doen spaar je bijzonder veel op de kosten en levert je dak uiteindelijk nog geld op ook.

 

Dakrenovatie

Is je dak niet stevig genoeg? Ook op dat gebied laten we graag onze expertise zien. Hoe? Switch Energy kan heel precies berekenen wat de draagkracht van je dak is en welke draagkracht benodigd is voor jouw zonnestroom project. Vervolgens wordt gericht versteviging aangebracht.

De dakbedekking kan ook te oud zijn. Moet het binnen 15 jaar vervangen worden, doen we dat ook gelijk. Zo blijven de inkomsten uit de dakhuur voor de gehele vijftien jaar gegarandeerd.

 

Verantwoordelijkheid

Zonnepanelen kopen levert geld op. Dat is een feit. Maar dat betekent ook dat je de volledige verantwoordelijkheid draagt voor financiering, plaatsing, onderhoud en reparaties. De opbrengsten zijn dan wel hoger, maar een deel van je tijd zal dan besteed moeten worden aan dit soort verantwoordelijkheden.

Je dak verhuren voor zonnepanelen levert ook geld op, maar ontslaat je van 95% van de verantwoordelijkheden. De resterende 5% staat voor het samen om de tafel zitten, en het bespreken van het project.

Daarna gaan we aan de slag en liggen de panelen binnen no-time op je dak. En dat zonder jouw productie te verstoren!

Direct jouw voordeel berekenen?

Duurzaamheid en extra winst gaan hand in hand, en Switch merkt dat steeds meer innovatieve ondernemers dit doorhebben. Daarom helpen we om ongebruikte bedrijfsdaken te transformeren in extra inkomsten voor jouw onderneming.

 

Vanuit onze missie om de wereld stap voor stap te verduurzamen met innovatieve technologieën, adviseren wij jouw bedrijf kosteloos over de mogelijkheden. Welke uitdagingen jouw project ook heeft, wij achterhalen ze en vertellen hoe ook jij kunt profiteren van extra inkomsten uit je bedrijfsdak.

Laat dus niet onnodig geld liggen, en neem via onderstaand formulier contact op met Switch Energy om antwoord te krijgen op al je vragen.