Slide Data, techniek en infrastructuur integreren voor een betere distributie van energie. Direct antwoord op jouw vraag
Neem contact op
SLIMME
ENERGIENETWERKEN CREËREN

Financiering van een zonnestroomproject

Financiering kun je op twee manieren benaderen. Of je kijkt welke van de drie vastgestelde financieringsmethoden het beste passen bij de case. Of je bekijkt eerst de case en biedt vervolgens een maatwerk oplossing aan. De tweede methode heeft altijd onze voorkeur. Eerst luisteren en dan pas adviseren.


Zonnepanelen kopen

Zelf zonnepanelen kopen is de ideale situatie voor het gros van de ondernemers. De reden daarvoor is vrij simpel. Het bezitten van zonnepanelen is goed voor MVO, de waarde van je pand en het levert ook de meeste inkomsten op voor je bedrijf.

Financiering is vaak het belangrijkste onderdeel bij het kopen van zonnepanelen. Switch gaat daarom met je om de tafel om een financieel plan te maken dat bij jouw onderneming past.

Zonnepanelen leasen

Geen investering doen en toch profiteren van zonnepanelen? Door zonnepanelen te leasen verdien je geld vanaf de eerste maand dat de zonnepanelen op je dak liggen. Vijftien jaar lang profiteer je van inkomsten uit je dak.

Overkopen van de zonnepanelen kan na afloop van het leasecontract van 15 jaar. De zonnestroom die daarna wordt opgewekt is volledig voor jouzelf.

Je dak verhuren

Geld verdienen zonder verantwoordelijkheid te dragen is ook een optie. Je kunt dan je dak verhuren voor zonnepanelen. In ruil voor een vaste vergoeding plaatst Switch Energy dan een vooraf afgesproken hoeveelheid zonnepanelen op je dak.

De panelen blijven dan wel van Switch Energy, maar alle verantwoordelijkheid wat betreft financiering, plaatsing, onderhoud en schoonmaak liggen niet bij jou.


Hulp nodig met kiezen?

Voor jou is de financiering van je zonnepanelen een cruciaal onderdeel, zo niet het belangrijkste onderdeel. Wil je advies, heb je vragen over verschillende financieringsmethoden of heb je twijfel of jouw keus de juiste is?

Switch Energy heeft financieel experts in huis en onderhoudt goede relaties met geldverstrekkers. We sturen je dus niet met een kluitje het riet in, maar kijken echt waar jij en je bedrijf de komende tijd mee vooruit kunnen.