Energieopslag voor bedrijven

Ontdek de voordelen van een energieopslag. 

Switch Energy

Energie opslaan door middel van een accu is een steeds populairder wordende uitbreiding op een bestaand dak vol zonnepanelen. Op deze manier kunnen ondernemers hun eigen opgewekte energie gebruiken, in plaats van die energie het landelijke energienet op te sturen.

Maar alleen het plaatsen van een accu is eigenlijk niet duurzaam genoeg. En zeker niet altijd de meest winstgevende optie. In dit artikel lees je hoe je een batterijopslag voor zonnepanelen bij bedrijven slimmer kunt inzetten door bepaalde tools te gebruiken, én hoe je de opslag kunt koppelen aan artificial intelligence.

Lokale energieoptimalisatie
Lokale energieoptimalisatie
Aanpak

Modulaire aanpak

Dankzij flexibiliteit kan iedereen meedoen.

Ieder verduurzamingsproject doorloopt ongeveer dezelfde vijf trajecten. Switch kan al deze trajecten in eigen beheer nemen, maar dat hoeft niet. Ook projecten waarbij financiering, engineering of realisatie al geregeld zijn, kunnen een aanvraag doen.

Aanpak

Diensten

Toepassingen voor ieder bedrijf.

Switch richt zich op het creëren van opweklocaties waar efficiënt gebruik gemaakt kan worden van zelf opgewekte energie. 

Om die locaties efficiënt te exploiteren, bieden we ook diensten aan die intelligentie toevoegen aan de installatie. Dat doen we door middel van data en techniek. 

Om deze projecten haalbaar en betaalbaar te maken voor het gros van de ondernemers, biedt Switch flexibele financieringsmogelijkheden aan.

Oplossingen

Onze ideeën over de toekomst.

Switch ziet verschillende uitdagingen voor de opwek, distributie en het gebruik van duurzame energie. Om te voorkomen dat de energietransitie daardoor wordt geremd, ontwikkelen we naast onze huidige diensten ook oplossingen.

Die oplossingen zijn gericht op thema’s zoals mobiliteit, vastgoed en logistiek. Aan de hand van ons eigen marktonderzoek en testlocaties bepalen we welke oplossing we als dienst aanbieden.

Projecten

10 jaar verduurzaming bij Switch.

Bij Switch vinden we uitdagende zonnestroomprojecten het leukst. De focus verschuift wel steeds meer van het opwekken van energie naar het verbinden van belangrijke thema’s binnen duurzaamheid. 

Een goed voorbeeld is het transferium in Den Bosch. De zonnepanelen op het dak wekken stroom op voor de laadpalen van elektrische auto’s en bussen en er is een accu geplaatst waarmee het energiemanagement op lokaal niveau geregeld kan worden.