Energie afnemen

Duurzaamheid gaat niet alleen om het opwekken van zonne-energie. Het gaat voornamelijk om gebruik. Het stuurbaar maken van die opgewekte stroom is net zo belangrijk.

Switch maakt het mogelijk om voor een gunstig tarief een stroomoverschot te kopen van ondernemers met zonnepanelen.

Ondernemers in het energienetwerk profiteren hierdoor van gunstige tarieven die onafhankelijk zijn van prijzen op het landelijke stroomnet.

Aanpak

Zo werkt energie afnemen in het Switch Netwerk

Het Switch energie netwerk brengt continu in kaart hoeveel energie alle deelnemers in het netwerk nu en de komende uren nodig hebben of opwekken.

Kan er een afnemer gevonden worden voor een stroomoverschot? Dan wordt deze energie via het landelijke net verstuurd. Omdat levering en afname vervolgens gelijktijdig plaatsvinden, is er sprake van verminderde belasting op het net.

Daardoor zijn er gunstige tarieven mogelijk voor zowel afnemer als opwekker.

Veelgestelde vragen

Wat is mijn voordeel?
Je gebruikt altijd maximaal duurzame energie die direct te herleiden is naar de bron. De ultieme vorm van duurzaam energiegebruik.

Het financiële voordeel is niet direct te berekenen. Dit hangt af van weersvoorspellingen, de prijs op het landelijke net en vraag en aanbod binnen ons eigen netwerk. Het Switch energie netwerk probeert zoveel mogelijk duurzame energie uit ons eigen netwerk te distribueren onder leden van het netwerk.

Ons netwerk wordt dan ook met zorgvuldigheid gebouwd omdat het op de juiste balans stuurt. Zo bekijken we ook elke deelnemer en vaak maken we mee dat deelnemers in hun eigen omgeving al ideeën hebben over gebruik, opwek en verbruik. Dat is pas echte community building!

Kan ik altijd energie afnemen uit het Switch netwerk?
Hoeveel zonne-energie er de komende dagen wordt opgewekt is redelijk goed te voorspellen dankzij weergegevens. Maar wat nou als het twee weken regent?

Dan valt het energieaanbod inderdaad lager uit. In dat geval zal het Switch Network alsnog zoeken naar ondernemers met zonnepanelen waar de zon heel even doorbreekt.

Lukt dat niet, dan zal er stroom afgenomen worden van andere bronnen, zoals het landelijke net.

Hoe lang duurt het voor ik aangesloten kan worden?
Niet iedere onderneming komt in aanmerking om afnemer te worden. Er moet namelijk een balans blijven tussen opwekkers en afnemers. Neem contact op om je aan te melden voor het energienetwerk. Krijg je toegang, dan ben je binnen een dag aangesloten op ons netwerk.