Slide Je dak verhuren voor zonnepanelen levert geld op. Hoeveel? Je berekent het hier Wij weten het antwoord op jouw vraag
Neem contact op
Extra inkomsten met je dak?

Financiering van een zonnestroomproject

Verschillende ondernemers, verschillende voorkeuren. Het ontwikkelen en realiseren van een zonnedak of zonnepark is een complex proces, waar veel beslissingen bij komen kijken.

Switch Energy vindt dat iedere ondernemer een maatoplossing behoeft en werkt dan ook een klant-specifiek business model uit, waarin de financieringsvorm een belangrijke rol speelt. Bovendien vinden wij dat de financiering van een zonne-installatie nooit een reden voor uitstel mag zijn.

Het is NU tijd om te Switchen.

Financieringsvormen

Er zijn verschillende manieren, die het mogelijk maken om verder te verduurzamen en met de plaatsing van zonnepanelen op het bedrijfsdak extra inkomsten te generen. Zo kan er gekozen worden voor een eigen investering, maar zijn er ook mogelijkheden om het dak te verhuren of juist een lease-constructie aan te gaan.

Het uiteindelijke business model en de gekozen financieringsvorm hangt af van van de bedrijfsspecifieke situatie, maar ook voorkeur van de ondernemer. Iedere vorm vraagt om een eigen aanpak binnen de financiering van een zonne-installatie of zonnepark. Switch Energy heeft deze specialistische financiële kennis in huis en kan inspelen op iedere gewenste situatie.

 • Zelf investeren
 • Dakhuuur
 • Leasing
 • Overig maatwerk

Flexibiliteit in financieringsvorm

Bij Switch Energy staat de klant centraal gedurende het gehele proces van de oplevering en exploitatie van een nieuw zonnedak of zonnepark. Dit geldt dus ook bij de financiering ervan. We hechten er dan ook veel waarde aan, om alle relevante specialistische kennis (maar ook financiële middelen) paraat te hebben. Op deze manier kunnen we snel voor ieder bedrijf een geschikte oplossing of zelfs maatwerk bieden.

Hieronder leggen we meer uit over de mogelijkheden, waarbij we ingaan op de drie meest voorkomende financieringsvormen en het maatwerk. Bij vragen, twijfel of interesse staan we je natuurlijk graag te woord en kan je altijd vrijblijvend contact opnemen!

Meer weten over hoe we van begin tot eind te werk gaan bij een project en welke stappen er doorlopen worden, lees dan onze aanpak voor het plaatsen van zonnepanelen en het zorgen voor een positieve impact met een bedrijfsdak.

Wij werken al samen met:

Zelf investeren

Wanneer de eigenaar van het gebouw zelf in zonne-energie investeert kan Switch Energy hem adviseren op het gebied van subsidie, financiering, fiscaliteiten, verzekering, ontwerp, techniek en installatie.

De regie ligt dan bij Switch Energy waarbij het project na realisatie turn-key wordt overgedragen.

 • Direct volledig rendement
 • Hoogste opbrengst
 • Begeleiding op het gebied van subsidies
 • Advies op het gebied van fiscaliteit en verzekering

Dak verhuren

In dit geval biedt Switch Energy een jaarlijkse vergoeding per paneel over een periode van 16 jaar.

Switch Energy draagt dan zorg voor de financiering, realisatie en de exploitatie van het zonnepanelenveld en de eigenaar profiteert van een jaarlijkse vergoeding in combinatie met goedkopere energie.

Los van de financiële voordelen is ook hier een positieve impact op het milieu en de omgeving.

 • Volledige ontzorging
 • Direct redenement van eerste maand

Lease-constructie

Zonnepanelen huren is een andere mogelijkheid om de voordelen van een zonnedak of zonnepark te genieten, zonder een grote investering vooraf. Deze opzet heeft veel weg van operational leasing, waarbij de risico’s niet door de onderneming zelf gedragen worden.

Het huren van een zonne-installatie is een goede optie, indien ondernemers geen geld te investeren hebben, als investeren in de eigen bedrijfsvoering meer rendement oplevert of als ondernemers de risico’s niet willen dragen en toch van de voordelen van zonnestroom willen genieten.

 • Geen hoge initiële kosten
 • Direct opbrengst vanaf eerste maand
 • Begeleiding op het gebied van subsidies
 • Advies op het gebied van fiscaliteit en verzekering

Meer weten of maatwerk

Bij Switch Energy gaat het om concrete mogelijkheden vinden, die passen bij de ondernemer. Een klant-specifiek businessplan kan dus ook een maatoplossing zijn, waarbij we met onze financiële, technische en projectmatige expertise de optimale oplossing zoeken.

Belangrijk bij het vinden van de juiste uitkomst is de communicatie. Wij staan daarom altijd open om vrijblijvend mee te denken en toe te werken naar een succesvolle realisatie van een zonne-installatie, waarbij ontzorging van onze (potentiële) klanten centraal staat. Aarzel daarom niet contact met ons op te nemen en jouw vraagstelling op tafel te leggen.

  Direct jouw voordeel berekenen?

  Duurzaamheid en extra winst gaan hand in hand, en Switch merkt dat steeds meer innovatieve ondernemers dit doorhebben. Daarom helpen we om ongebruikte bedrijfsdaken te transformeren in extra inkomsten voor jouw onderneming.

   

  Vanuit onze missie om de wereld stap voor stap te verduurzamen met innovatieve technologieën, adviseren wij jouw bedrijf kosteloos over de mogelijkheden. Welke uitdagingen jouw project ook heeft, wij achterhalen ze en vertellen hoe ook jij kunt profiteren van extra inkomsten uit je bedrijfsdak.

  Laat dus niet onnodig geld liggen, en neem via onderstaand formulier contact op met Switch Energy om antwoord te krijgen op al je vragen.