Voorkom deze 4 fouten ná toezegging van de SDE++ subsidie

Het is je gelukt. Je hebt een SDE-beschikking gekregen voor jouw zonnestroom project. Maar ook
dan kunnen er nog een aantal zaken verkeerd gaan. Zeker weten dat jij niet dezelfde fouten
maakt als veel andere ondernemers? De volgende 4 grote fouten zorgen ervoor dat jouw project geen subsidie meer krijgt, of dat het bij de realisatie verkeerd loopt.

1. Te laat beginnen

De subsidie die je toegezegd krijgt, wordt alleen onder voorwaarden verstrekt. Een belangrijke voorwaarde is de realisatietermijn. Binnen een jaar na toezegging moet je namelijk begonnen zijn met het project.

Begin je niet op tijd vanwege planning technische problemen, of loopt het stroef bij het zoeken van een uitvoerende partij? Dan raak je de beschikking over de SDE-subsidie kwijt.

Zonde natuurlijk. Zorg er daarom voor dat je met een partner samenwerkt die direct aan de slag gaat na toezegging van subsidie. Zoals Switch Energy.

2. De kosten van een grootverbruik aansluiting niet meerekenen

Heb je de subsidie zelf aangevraagd, of een andere partij dan Switch Energy gekozen om te ondersteunen? Grote kans dat de kosten voor de grootverbruik aansluiting niet zijn meegenomen. Met een paar honderd zonnepanelen op je dak, moet er namelijk een nieuwe stroomaansluiting gemaakt worden.

De kosten daarvan? In sommige gevallen meer dan € 50.000 en soms wel 50% van de totale projectkosten. Kies je ervoor om een aantal zonnepanelen te plaatsen wat past bij je huidige stroomaansluiting, dan verlies je de subsidie. Neem daarom contact op met Switch Energy om te berekenen of een groter project wel gunstig is voor je eigen portemonnee.

3. De constructie niet goed onderzoeken

Even snel subsidie aanvragen, en beginnen met het project. Helaas werkt dat niet zo. Want zonnepanelen liggen namelijk wel eventjes op je dak. Vaak minimaal 15 jaar zelfs. Dat betekent dat het dak ook zolang mee moet kunnen.

Heb je subsidie toegekend gekregen, maar moet het dak na 4 jaar vervangen worden, dan kost het verwijderen ervan enorm veel geld. Tevens leveren de panelen dan gedurende enkele maanden geen geld op voor je onderneming.

Geld weggooien doen we niet bij Switch Energy. Wij zorgen dat jouw dak voor minimaal 15 jaar voorzien kan worden van de panelen. Een eventueel benodigde renovatie kunnen we zelfs financieren, zodat deze je niets kost en je je geld kan blijven investeren in je eigen bedrijfsactiviteiten.

4. Tijd en geld verspillen door alles zelf te regelen

Heb je subsidie ontvangen, maar weet je nog niet precies wat de vervolgstappen zijn? Switch Energy bezorgde honderden ondernemers een duurzame onderneming en een goed gevulde bedrijfsrekening. Van subsidieaanvraag tot plannen, realiseren en onderhoud. Switch Energy is de enige partij die je nodig hebt om jouw project veilig en snel te realiseren, maar ook voor het toekomstig onderhoud en monitoren van de zonnepanelen.

Ook voorkomen dat je de SDE-beschikking kwijtraakt? Deze week nog een plan maken om jouw project in de realisatiefase te krijgen?

Switch Energy - zonnedak zonne-installatie SDE++ subsidieaanvragen

Direct jouw voordeel berekenen?

Duurzaamheid en extra winst gaan hand in hand, en Switch merkt dat steeds meer innovatieve ondernemers dit doorhebben. Daarom helpen we om ongebruikte bedrijfsdaken te transformeren in extra inkomsten voor jouw onderneming.

 

Vanuit onze missie om de wereld stap voor stap te verduurzamen met innovatieve technologieën, adviseren wij jouw bedrijf kosteloos over de mogelijkheden. Welke uitdagingen jouw project ook heeft, wij achterhalen ze en vertellen hoe ook jij kunt profiteren van extra inkomsten uit je bedrijfsdak.

Laat dus niet onnodig geld liggen, en neem via onderstaand formulier contact op met Switch Energy om antwoord te krijgen op al je vragen.