STC Group Rotterdam – 416 panelen

Switch Energy heeft projecten door heel Nederland. Ook in het eigen Rotterdam, met in dit geval het project STC mbo College aan de Waalhaven. STC Group laat met haar locatie aan de Waalhaven zien, dat ook het onderwijsinstellingen op een slimme en ondernemingsvriendelijke manier hun steentje kunnen bijdragen aan de verduurzaming van Nederland.

STC Group Rotterdam

De uitvoering van het ene project verloopt vlotter dan het ander. Dit project aan de Waalhaven is een typisch voorbeeld van een project dat erg soepel verliep. Een ruim dak met vrijwel geen obstakels, rechte PV-velden en een goede toegang tot het dak, maakten dit mogelijk.

De rol van Switch Energy

Switch Energy heeft deze aanbesteding, via aannemer Croonwolter&dros, gewonnen door het gevraagde totaal vermogen leidend te houden. Dit vermogen kon alleen bereikt worden door speciale panelen met een hoog vermogen van BenQ te gebruiken.

Tevens heeft Switch Energy ervoor gezorgd dat de omliggende hoogbouw minimale invloed heeft op het zonnestroomsysteem. De juiste, op locatie uitgevoerde, schaduwanalyse en weerdata van onze partner MeteoControl gaven alle benodigde data om de conversie van het systeem te garanderen.

Waarin maakte Switch Energy het verschil?

Switch Energy maakte bij dit projecten op meerdere aspecten een verschil. Door panelen van 330 Wp te gebruiken van BenQ (destijds de panelen met de hoogste vermogens) werd het gevraagde totaalvermogen behaald en bleef er ruimte over voor overige installaties als PVT-panelen en afblaaskappen.

Daarnaast heeft Switch Energy de dakbelasting geminimaliseerd door gebruik te maken van een oost-west integraal opstelling. Hierdoor kan het dak van de gymzaal het zonnestroomsysteem dragen.

Key facts van het project

  • Locatie: Waalhaven Zuidzijde 16, 3088 HH Rotterdam
  • Oplevering: Maart 2018
  • Klant: STC Group

Overzicht van het project:

  • Aantal zonnepanelen: 416
  • Aantal omvormers: 4
  • Panelen van BenQ (330Wp)
  • Omvormers van KACO
  • Constructie: Sunbeam

Meer weten?

Meer weten over onze toekomstvaste, betaalbare en schaalbare oplossing? Switch Energy beschikt als technologische en financiële kennispartner over de nieuwste innovaties op het gebied van zonnestroom. Zo leveren we naast efficiënte zonnepanelen, ook opslag of laadpalen en kunnen een klantgerichte financiering verzorgen, waaronder lease van zonnepanelen. Zo kunt u profiteren zonnepanelen zonder investering vooraf. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie of een rondleiding!