Warehouse Middelkoop & Zn. | 2070 panelen

Met een specialistisch netwerk van installateurs, financieel adviseurs en leveranciers, bouwt Switch al jaren mee aan een alsmaar duurzamer wordende samenleving. Het project Middelkoop is een prachtig voorbeeld van zo’n succesvol initiatief. 

Zonnedak maakt Middelkoop & Zn. duurzamer

D.J. Middelkoop & Zn. Nieuw-Vennep BV is een transportbedrijf met een groot aantal vrachtwagens in bedrijf. Voor velen wordt de transportsector gezien als vervuilend en allesbehalve duurzaam of milieuvriendelijk. Daarom heeft Algemeen Directeur Rob Middelkoop besloten om het complete dak te voorzien van zonnepanelen en het bedrijf een groener imago te geven.

Met zo’n anderhalf voetbalveld aan zonnepanelen op het dak, en ruim tien procent energiebesparing, heeft D.J. Middelkoop & Zn. Nieuw-Vennep BV door het uitbesteden van het project helemaal geen omkijken meer naar de zonnepanelen.

Switch Energy - Middelkoop project zonnepanelen 4

De rol van Switch Energy

Bij dit project heeft Sunbound, een initiatief van Switch en Croonwolter&dros, het volledige project op zich genomen. D.J. Middelkoop & Zn. Nieuw-Vennep BV is daarom nu voorzien van:

 • De nieuwste zonnepanelen (op dat moment) met een maximale opbrengst.
 • Een kosteloos volledig gerenoveerd dak, dat weer tientallen jaren mee kan.
 • Compleet verzorgde financiering en aanvraag van subsidies.
 • Begeleiding bij de ontzorging op het gebied van exploitatie van elektriciteit en teruglevering aan het net.

Waarin maakte Switch Energy het verschil?

Een logistiek bedrijf heeft van zichzelf geen groen imago. Toch wordt Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) steeds belangrijker. Switch heeft met zo’n 8.000 vierkante meter aan zonnepanelen gezorgd voor een enorme verbetering in dit imago. Maar dat niet alleen. Want ook op het gebied van financiering heeft Switch een verschil weten te maken. De transportsector moet namelijk ook op andere gebieden innoveren, waardoor een investering van een paar ton gewoon veel doet met de balans van een bedrijf. Door gebruik te maken van een leaseconstructie, geniet de klant van alle voordelen van een zonnestroomsysteem, zonder daar zelf een euro voor te hoeven investeren.

4 voordelen zonder investering

Vanwege de professionele en klantgerichte aanpak van Switch Energy, heeft D.J. Middelkoop & Zn. Nieuw-Vennep BV het gehele project uitbesteed, waardoor er geen euro van de eigen balans hoefde te komen. Toch heeft het bedrijf hierdoor haar dak vernieuwd en voorzien van een zonnestroominstallatie en besparen zij ruim 10% op hun energierekening. Bovendien is de zonnestroominstallatie verzekerd en wordt deze voorzien van periodieke onderhoud. Ten slotte krijgt het bedrijf er gratis een groen imago bij. Vier belangrijke elementen om toekomst-klaar te zijn.

Key facts van het project

 • Locatie: Nieuw-Vennep
 • Oplevering: Juni 2018
 • Klant: D.J. Middelkoop & Zn. Nieuw-Vennep BV

Overzicht van het project:

 • Aantal zonnepanelen: 2070
 • Totale oppervlakte: 8000 m2
 • Totale opbrengst: 580.000 kWp
 • Type paneel: Astronergy 285Wp
 • Omvormers: 9x ABB Trio 50KW

Meer weten?

Meer weten over onze toekomstvaste, betaalbare en schaalbare oplossing? Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie of een rondleiding!