Uitval productie door de installatie van zonnepanelen: een terechte angst?

Zonnepanelen op het dak plaatsen lijkt voor sommige ondernemers een (te) groot risico. Zij zijn bang dat de plaatsing van de installatie eventueel resulteert in het stilvallen van het productieproces. Maar is deze angst voor uitval van productie terecht? En zo ja, waar liggen de grootste risico’s dan precies?

Hoe brengen zonnepanelen het productieproces in gevaar?

Zonnepanelen komen in veel gevallen op het dak van een onderneming te staan. Het dak zorgt ervoor, dat het productieproces of opslagactiviteiten eronder beschut zijn en onbezorgd doorgang kunnen vinden. Het is dus logisch dat ondernemers voorzichtig zijn met het plaatsen van een zonnestroom-installatie op datzelfde dak. Er zou namelijk tijdens het plaatsen schade kunnen ontstaan, waardoor bijvoorbeeld een lekkage zorgt voor een onverhoopte productiestop.

Ook zijn ondernemers soms terecht voorzichtig, omdat zonnepanelen en de installaties ook een bepaalde tijd op het terrein opgeslagen moeten worden tijdens het plaatsen. Dat kan vervolgens zorgen voor oponthoud, bijvoorbeeld wanneer het logistieke proces daarmee verstoord wordt.

Toch zijn bovenstaande zorgen grotendeels onterechte bezwaren en zijn er in principe twee manieren om deze problemen te tackelen. Zo kan steeds beter worden gegarandeerd dat het plaatsen van zonnepanelen veiliger en efficiënter gedaan wordt, zonder de core-business van een onderneming te verstoren.

Rekening houden met verschillende soorten daken

Hoewel het op het eerste gezicht niet meteen opvalt, zijn er tientallen of zelfs honderden verschillende soorten daken. Het houdt niet op bij ‘platte daken’ of ‘schuine daken’, want ook de materialen, de isolatie, en de reeds geplaatste installaties spelen een rol.

Toen zonnepanelen op het dak, ook voor partijen als Switch Energy, nog betrekkelijk nieuw waren, ging er inderdaad wel eens iets onverhoopt mis. Daardoor kon destijds inderdaad schade ontstaan, die gelukkig snel kon worden opgelost. Maar nu er voor ieder dak bepaalde regels en protocollen zijn opgesteld, komt het steeds minder vaak voor dat er schade ontstaat. Mede daarom werken professionele aanbieders van zonnepanelen, zoals Switch Energy, uitsluitend met de beste experts op het gebied van dakbedekking. Zo kan eventuele schade direct worden gesignaleerd en verholpen.

Ongemerkt zonnepanelen plaatsen

Ook het logistieke proces moet natuurlijk gewaarborgd blijven, tijdens het plaatsen van de zonnepanelen. Om niet zomaar honderden tot duizenden zonnepanelen op essentiële plekken neer te zetten of medewerkers gedurende de werkzaamheden in de weg te lopen, wordt er vooraf een effectief plan gemaakt over de plaatsing hiervan. Ieder scenario wordt uitgedacht met de ondernemer, om ervoor te zorgen dat het productieproces in ongestoord door kan gaan. Zo lijkt het voor ondernemers vaak alsof er niets gebeurd, totdat ze zelf een kijkje op het dak komen nemen en zien dat het project al bijna is afgerond.

Risico’s verminderen met professionele partner

Uiteraard speelt de partner waarmee een ondernemer samenwerkt ook een grote rol. Want hoe meer grote projecten er succesvol zijn afgerond, hoe meer er is geleerd. Voor veel ondernemers is Switch Energy daarom een logische keuze.
Met al vele grote en succesvolle afgeronde projecten in verschillende productie- en distributieketens, maar ook publieke gebouwen, staan zorgvuldigheid en professionaliteit bij Switch Energy altijd voorop.

Of het nou gaat om het dak verhuren voor zonnepanelen, waarbij alle zorg uit de handen van een ondernemer wordt genomen, of een actieve investering van de onderneming, Switch Energy garandeert een soepel verloop van ieder zonnestroom project.

Meer weten over zonnepanelen op jouw bedrijfsdak? Ervaar vrijblijvend hoe wij alle risico’s minimaliseren door contact op te nemen via onderstaand formulier en de mogelijkheden voor uw onderneming te bespreken!

Switch Energy - zonnedak zonne-installatie SDE++ subsidieaanvragen

Direct jouw voordeel berekenen?

Duurzaamheid en extra winst gaan hand in hand, en Switch merkt dat steeds meer innovatieve ondernemers dit doorhebben. Daarom helpen we om ongebruikte bedrijfsdaken te transformeren in extra inkomsten voor jouw onderneming.

 

Vanuit onze missie om de wereld stap voor stap te verduurzamen met innovatieve technologieën, adviseren wij jouw bedrijf kosteloos over de mogelijkheden. Welke uitdagingen jouw project ook heeft, wij achterhalen ze en vertellen hoe ook jij kunt profiteren van extra inkomsten uit je bedrijfsdak.

Laat dus niet onnodig geld liggen, en neem via onderstaand formulier contact op met Switch Energy om antwoord te krijgen op al je vragen.