Mogelijk wetsvoorstel omzeilt capaciteitsproblemen elektriciteitsnet

Een van de belangrijkste voorwaarden om in aanmerking te komen is de SDE transport indicatie. Anders kan je opgewekte stroom niet terug geleverd worden aan het net. Op dit moment is er mogelijk een wetsvoorstel in de maak waarmee je toch een positieve transport indicatie kunt krijgen. Zelfs als je eerder een afwijzing kreeg.

Vergroting van de capaciteit elektriciteitsnet

Nederland heeft een prima elektriciteitsnet. We hebben weinig te maken met stroomuitval, wat deels komt door de grote reservecapaciteit van het stroomnet. Die is namelijk behoorlijk groot en zorgt er zo voor, dat er bij storingen of werkzaamheden geen piekbelasting plaatsvindt.

Er wordt volgens het Financieele Dagblad gewerkt aan een wetsvoorstel dat ervoor zorgt dat de grens van minimale extra capaciteit verlaagd wordt. Dat betekent dat er zonder fysieke aanpassingen aan het net, toch meer projecten aangesloten kunnen worden op het stroomnet.

Wat betekent dat voor jou?

In sommige regio’s gaven netbeheerders tot op heden veel negatieve transport indicaties uit. Ze kwamen anders boven de maximale wettelijke belasting van het stroomnet uit. Omdat die grens nu mogelijk verlaagd wordt, kun jij weer opnieuw een transport indicatie gaan aanvragen. Dat betekent dat je vervolgens weer in aanmerking kunt komen voor SDE++ subsidie.

Mogelijk wordt het wetsvoorstel goedgekeurd voor 24 november 2020. Dat betekent dat jouw project mogelijk nog mee kan dingen naar subsidie in deze aanvraagronde van SDE++. Vanwege Corona werd die SDE-aanvraagronde met 8 weken verzet. Houd het nieuws omtrent de mogelijke wetswijziging goed in de gaten.

Dit jaar nog subsidie ontvangen en zonnepanelen plaatsen? Let goed op met wie je in zee gaat voor het aanvragen van subsidie. Veel partijen ‘vergeten’ om te onderzoeken of er überhaupt wel een positieve transportindicatie voor jouw gemeente gegeven kan worden.

Switch Energy kan je adviseren

Bij Switch Energy weten wij precies waar nog genoeg ruimte is op het elektriciteitsnet, maar kunnen we je bovendien helpen bij de SDE-subsidie aanvraag, de realisatie van zakelijke zonnestroom of zelfs de financiering van je zonnepanelen. Neem even contact met ons op. Dan hoor je deze week nog of jouw project wel in aanmerking komt voor een positieve transportindicatie.

Direct jouw voordeel berekenen?

Duurzaamheid en extra winst gaan hand in hand, en Switch merkt dat steeds meer innovatieve ondernemers dit doorhebben. Daarom helpen we om ongebruikte bedrijfsdaken te transformeren in extra inkomsten voor jouw onderneming.

 

Vanuit onze missie om de wereld stap voor stap te verduurzamen met innovatieve technologieën, adviseren wij jouw bedrijf kosteloos over de mogelijkheden. Welke uitdagingen jouw project ook heeft, wij achterhalen ze en vertellen hoe ook jij kunt profiteren van extra inkomsten uit je bedrijfsdak.

Laat dus niet onnodig geld liggen, en neem via onderstaand formulier contact op met Switch Energy om antwoord te krijgen op al je vragen.