Slide Data, techniek en infrastructuur integreren voor een betere distributie van energie. Direct antwoord op jouw vraag
Neem contact op
SLIMME
ENERGIENETWERKEN CREËREN

Onze aanpak

Switch Energy houdt zich bezig met het ontwikkelen, financieren, installeren en exploiteren van grootschalige zonneparken op bedrijfsdaken. Wij adviseren ondernemers bovendien bij de volledige realisatie en exploitatie van de zonne-energie installaties.

Wij zorgen ervoor, dat ondernemers niet alleen de beloofde diensten onder de afgesproken voorwaarden ontvangen, maar dat ondernemers ontzorgd worden in het complete proces.

Klant-specifieke business case

Projecten worden steeds groter, met toenemende complexiteit. Niet alleen technisch, maar ook fiscale implicaties, financiering- en subsidiemogelijkheden, maken een goede businesscase, die alle aspecten meeneemt, onontbeerlijk.

Switch Energy heeft een team van toegewijde experts, die nauw samenwerken in de gehele supply chain van zonne-energie. Hiermee hebben we grip op alle aspecten van de businesscase en brengen met ons digitale proces transparantie en eenvoud voor onze klanten.

De werkwijze van Switch Energy

Switch Energy houdt zich bezig met het ontwikkelen, financieren, installeren en exploiteren van grootschalige zonneparken op bedrijfsdaken. Wij adviseren ondernemers bovendien bij de volledige realisatie en exploitatie van de zonne-energie installaties.

Wij zorgen ervoor, dat ondernemers niet alleen de beloofde diensten onder de afgesproken voorwaarden ontvangen, maar dat ondernemers ontzorgd worden in het complete proces.

Afhankelijk van het gekozen business model, neemt Switch Energy eigenaarschap van de verschillende stappen in het realiseren en beheren van het zonnedak. Ook als adviseur zullen wij een actieve rol spelen. Hieronder een beter overzicht van de gehele dienstverlening aan de hand van de vier algemene stappen:

 • Ontwikkelen

  Berekenen en engineering van het gehele zonnestroomproject

 • Financiering

  Inventariseren en (mede) verzorgen van de benodigde financiering

 • Realisatie

  Oplevering van de installatie en zonnepanelen.

 • Exploitatie

  Beheren en monitoring van het werkende zonnedak

1. Ontwikkelen

Er komt veel kijken bij het ontwikkelen van een nieuw en grootschalig zonnedak of zonnepark. Een succesvol project is afhankelijk van de juiste ontwikkeling, waarbij de gespecialiseerde engineers van Switch Energy rekening houden met alle facetten, de relevante berekeningen uitvoeren en uiteindelijk de optimale oplossing voor ontwerpen.

Een degelijke projectontwikkeling komt goed tot stand, door de volgende aspecten in acht te nemen en zo transparant mogelijk in kaart te brengen:

 • De totale bruikbare oppervlakte van het dak
 • De hoeveelheid potentieel vermogen (aantal zonnepanelen)
 • Opgewekte stroomhoeveelheid
 • Karakteristieken van de zonnepanelen (type, hellingshoek, etc.)
 • De hoeveelheid stroom die zelf wordt gebruikt / geleverd aan het net
 • Het gewenste exploitatiemodel

2. Financiering

Een ondernemer kan ervoor kiezen zelf te investeren in zonne-energie, gebruik te maken van een lease-constructie of financieel voordeel te halen door het verhuren van het bedrijfsdak. Stuk voor stuk complexe projecten met grote financiële en fiscale implicaties. Financiering speelt dan ook een belangrijke rol en is in sommige gevallen de spil in een zonnestroomproject.

Iedere gekozen richting vraagt om een gedegen aanpak, waarin Switch Energy haar opgedane expertise en ervaring inzet om ondernemers zoveel mogelijk te ontzorgen. Van het adviseren tot volledig uit handen nemen van de investering:

 • Inventarisering van het klant-specifiek businessmodel
 • Opzetten van de optimale financiële constructie
 • Coördinatie van (externe) financiering
 • Begeleiding op het gebied van subsidies
 • Advies op het gebied van fiscaliteit en verzekering

3. Installatie

Wanneer het nieuwe zonnestroomproject is uitgewerkt en de financiering is voltooid, is het tijd om zonnepanelen te installeren. De realisatie van de zonnedaken en zonneparken gebeurt door Switch Energy zelf, eventueel in samenwerking met zorgvuldig geselecteerde solar-installateurs.

Kwaliteit en prestatie staan hoog in het vaandel. Zowel de ondernemer als Switch Energy zitten niet te wachten op problemen na realisatie. Vandaar dat wij kiezen voor de beste installateurs en de beste materialen.

Een strakke, maar realistische planning, zorgt ervoor dat de realisatie zo snel mogelijk is afgerond en de ondernemer weinig tot geen last ondervindt van de bouw.

4. Exploitatie

Ook na realisatie van het zonnestroomproject staat ontzorging van de ondernemer hoog in het vaandel van Switch Energy. Het beheer van de opgeleverde zonnedaken dient net zo verantwoord te gaan als de ontwikkeling en oplevering.

Afhankelijk van welk businessmodel vooraf gekozen is, houdt Switch Energy zich in de exploitatiefase bezig met de volgende diensten:

 • Monitoren van de prestaties van het zonnedak.
 • Analyseren van de technische prestaties en opbrengsten uit stroomopwekking
 • Preventief onderhouden van het zonndak of zonnepark
 • Correctief ingrijpen met onderhoud (indien nodig)

Direct jouw voordeel berekenen?

Duurzaamheid en extra winst gaan hand in hand, en Switch merkt dat steeds meer innovatieve ondernemers dit doorhebben. Daarom helpen we om ongebruikte bedrijfsdaken te transformeren in extra inkomsten voor jouw onderneming.

 

Vanuit onze missie om de wereld stap voor stap te verduurzamen met innovatieve technologieën, adviseren wij jouw bedrijf kosteloos over de mogelijkheden. Welke uitdagingen jouw project ook heeft, wij achterhalen ze en vertellen hoe ook jij kunt profiteren van extra inkomsten uit je bedrijfsdak.

Laat dus niet onnodig geld liggen, en neem via onderstaand formulier contact op met Switch Energy om antwoord te krijgen op al je vragen.