Slide Competente partner en financiering? Switch Energy helpt ondernemers in de landbouw duurzame winst uit zonne-energie te halen
Neem contact op
We staan u graag vrijblijvend te woord.

Switch Energy: zonnedak partner in de landbouw

Met betrekking tot zonne-energie is de landbouw vaak een wat ondergesneeuwde sector. Bij Switch Energy vinden we dat geheel onterecht. Niet alleen is de landbouw een sector, die veel energie gebruikt en daardoor recht heeft op een betere toegang tot eigen duurzame energie, maar vooral omdat de landbouw een veel grotere rol kan spelen in de energietransitie. Lees hieronder hoe wij dat voor de agrarische sector kunnen realiseren.

Het is NU tijd om te Switchen.

Switch Energy: financiering van zonne-installaties in de landbouw

De landbouw is een bijzondere sector en ieder bedrijf in de argrarische sector is uniek en vraagt ook bij energievraagstukken om een unieke aanpak. Switch Energy hecht erg veel waarde aan het bieden van een maatoplossing met klant-specifiek business model voor de opwekking en het gebruik van duurzame energie. Gezien de verschillende mogelijke technische contracties is de financieringsvorm binnen landbouwbedrijven van groot belang. Door jarenlange investering in kennis, lopen wij voorop in het bieden van snelle en flexibele oplossingen.

Enerzijds kunnen agrarische ondernemers besluiten zelf te investeren in een zonnedak of zonnepark. Switch Energy ontzorgt dan bij het financieel plannen en aanvragen van subsidies of eventuele externe financiering. Bovendien adviseren wij bij de exploitatie.

Daarnaast biedt Switch Energy ook de mogelijkheid via dakhuur of lease-constructies de ontwikkeling en financiering compleet uit handen geven. Hierdoor kunnen bedrijven in de landbouw toch profiteren extra inkomsten, maar heeft de ondernemer er geen extra werk (of zorgen) mee.

  • Zelf investeren
  • Dakhuuur
  • Leasing
  • Overig maatwerk

Switch Energy: voor zonne-energie in de landbouw

De landbouw vraagt om innovatieve oplossingen als het gaat om zonne-energie. De opwekking hoeft hierbij niet meteen te komen van (vruchtbare) zonneakkers, waar ook LTO niet meteen voorstander van is, maar van innovatieve oplossingen, die aanwezige ruimte op daken of boven bouwblokken op een slimme manier benutten. Hierbij valt ook te denken aan permanent braak liggende gronden, bermen of boven bassins.

Switch Energy - zonne-installatie zonnepark zonnedak landbouw agrarische sector

Innovatieve kennispartner voor de landbouw
Switch Energy loopt voorop als innovatieve kennispartner in het ontwikkelen, financieren, installeren en exploiteren van zonne-installatie: van zonnedak tot zonnepark. Met name het innovatieve karakter, de financiële flexibiliteit en doener-mentaliteit, maken Switch Energy de ideale partner voor de landbouw. Vanwege de tot dusver veelal onbenutte inkomsten, is het zaak snel in actie te komen.

Boerenmentaliteit: doorpakken met verstand
De gewenste en gestuurde energietransitie, maar ook de tot dusver onbenutte inkomsten, tonen de noodzaak van een zonne-installatie of andere infrastructuur voor bedrijven in de landbouw. Toch blijft het merendeel van de grotere projecten steken op falend projectmanagement of financiering. Het plaatsen van een zonnedak, zonnepark of additionele energie infrastructuur is een complex en kapitaalintensief project. Door haar marktkennis, financiële competentie en technische kunde, kan Switch Energy snel doorpakken en opleveren. Zo kunnen bedrijven in de agrarische sector eindelijk snel, maar vooral zonder extra risico, profiteren van extra inkomsten uit duurzame zonne-energie.

Klant-specifieke oplossing
Geen sector is hetzelfde en zo zijn ook binnen de landbouw geen enkele ondernemer en zelfs bedrijfsdak of grond hetzelfde. Of het nu gaat om (lokale) regelgevingen, eigendomsstructuur, de wens om al dan niet mee te investeren, of de voorkeur in bepaalde technische oplossingen. Switch Energy denkt als technische en financiële kennispartner altijd mee en biedt bedrijven in de agrarische sector alleen maatoplossingen.

Onze aanpak?
Switch Energy investeert veel in haar technische, financiële en marktkennis. Alleen op deze manier kunnen we projecten snel afronden, zonder toe te geven op kwaliteit, prestatie en veiligheid. Benieuwd naar hoe we van begin tot eind te werk gaan bij een project en welke stappen er doorlopen worden tot het exploiteren van een zonnedak of zonnepark, bekijk dan onze aanpak of onze mogelijkheden tot financiering voor het plaatsen van een zonnedak of zonnepark.

Wij werken samen met:

Switch Energy: technologische kennispartner in de landbouw

Niet alleen snelheid is belangrijk bij de aanleg van een zonnedak of zonnepark. Dit moet ook veilig en doordacht gebeuren, om de technische (en financiële) risico’s minimaal te houden. Switch Energy heeft jarenlange ervaring in het installeren van hoogwaardige zonne-installaties. Hierbij staat kwaliteit, betrouwbaarheid en innovatie hoog in het vaandel, of het nu gaat om de laatste generatie zonnepanelen of effectieve infrastructuur. Door onze kennis te bundelen en te delen met specialistische partners, kunnen we ieder project van begin tot eind perfectioneren.

Onze eigen professionals zorgen in iedere fase van het project voor de gewenste kwaliteit, zowel in de voorbereiding als uitvoering van een opdracht. Zo berekenen zij de maximale oppervlakte, het vermogen, de hoek van de zonnepanelen en de verwachte omzet of kostenbesparing. Switch Energy berekent namelijk ook hoeveel stroom er zelf wordt gebruikt en wat teruglevering aan het net kan opleveren. We gebruiken in de uitvoering alleen eersteklas materialen, die duurzaam zijn en zorgen voor een zo groot mogelijke omzet met een zo laag mogelijk risico.

  • PV-materiaal en software
  • Projectmanagement
  • Energie opslag
  • Laadpalen
  • Overige infrastructuur

Vrijblijvend uw mogelijkheden verkennen

In een tijd waarin de financiële gezondheid van een bedrijven in de agrarische sector belangrijker is dan ooit, ondersteunt Switch Energy deze ondernemers graag in het behalen van scherpe doelstellingen op het gebied van duurzaamheid en winstgevendheid. Wij geloven daarom in een eerlijke, soepele en vooral transparante samenwerking. Heeft Switch Energy uw interesse gewekt en bent u benieuwd wat een een zonnedak of dakhuur voor uw onderneming betekent? Zonder ergens aan vast te zitten, luisteren we graag naar uw verhaal en geven we passend advies over de mogelijkheden voor uw bedrijf.

Vul onderstaand formulier in

Een succesvol project begint bij een goede communicatie en het delen van informatie of ideeën. Wij staan daarom altijd open om vrijblijvend met ondernemers in de landbouw mee te denken over de financiering en realisatie van van zonne-installaties of andere infrastructuur.

Aarzel niet om vrijblijvend contact met ons op te nemen via onderstaand formulier en wij bellen u terug!