Slide Data, techniek en infrastructuur integreren voor een betere distributie van energie. Direct antwoord op jouw vraag
Neem contact op
SLIMME
ENERGIENETWERKEN CREËREN

Snel de waarde van je dak realiseren

De voordelen van duurzame energie liggen voor het oprapen, maar worden nog onvoldoende benut. Zo wordt de waarde van zonnestroom op o.a. bedrijfsdaken vaak niet gerealiseerd en blijft een idee steken, zelfs wanneer de SDE-beschikking al binnen is. Als technische en financiële kennispartner, maar tevens bekend om haar doorpakken, kan Switch Energy je helpen om de waarde van je bedrijfsdak eindelijk te realiseren.

Het is nu tijd om te Switchen!

Gedaan met onnodig uitstel (of afstel)

Door de toenemende complexiteit van zonnestroom projecten, is het van belang met een professionele partner op te trekken, die kennis van zaken heeft en doorpakt. Waar vele partijen focus hebben op één specifiek onderdeel in het gehele traject, kan door gebrek aan competentie op andere vlakken, onnodig uitstel of zelfs afstel optreden.

Zo blijven er zelfs na het verkrijgen van een SDE-beschikking veel projecten onuitgevoerd en liggen er maanden of zelfs jaren na de beschikking nog steeds geen zonnepanelen op het dak. Hierbij wordt vaak aangehaald dat een bepaald ontwerp toch ietwat te uitdagend blijkt, of dat de financiering simpelweg nog niet rond is.

Hoe realiseren wij zonnestroom snel en betrouwbaar?

Switch Energy beschikt over een competent team van experts, die door nauwe samenwerking in alle facetten van een zonnestroom-project kunnen voorzien; van ontwikkeling, financiering, installatie, exploitatie en onderhoud. Zelfs als de SDE-subsidieaanvraag al rond is, kan Switch Energy een verschil maken door eindelijk voor die gewenste realisatie te zorgen.

We zijn in de organisatie dus niet afhankelijk van andere partners, maar sturen ieder onderdeel zelf aan en waarborgen op die manier dat onze klanten niet alleen ontvangen wat er beloofd is, maar dat zij ontzorgd worden in het complete proces. Benieuwd hoe dat eruitziet?

 • Subsidieaanvraag

  Nog geen SDE-beschikking in bezit? Met jarenlange ervaring in het aanvragen van SDE-subsidie vergroot Switch Energy de kans op toekenning van subsidie voor jou onderneming aanzienlijk.

 • Ontwikkelen

  Switch Energy heeft experts in huis die na een blik op jouw dak precies kunnen berekenen hoeveel geld jij kunt verdienen met je bedrijfsdak. Daarbij houden we rekening met oppervlaktes, hellingshoeken, draagvermogen en realisatie.

 • Financiering

  Zonder financiering geen project. Daarom assisteert Switch Energy bij het krijgen van een financiering om de zonnepanelen aan te kunnen schaffen. Liever dakhuur, leasecontracten of maatwerk? Switch Energy kent alle mogelijkheden voor jouw bedrijf.

 • Realisatie

  De nieuwste en beste materialen worden geplaatst door installateurs van Switch Energy. Hiermee wordt de kwaliteit van de gebruikte installatie, maar ook die van de plaatsing gegarandeerd.

 • Exploitatie

  Zodra het zonnedak is opgeleverd, wordt er stroom opgewekt. Maar hoeveel is dit en hoe werkt terug levering aan het stroomnet? Switch Energy monitort de opgewekte stroom en beheert de exploitatie ervan.

 • Onderhoud

  Bij schade, onderhoud of reparatie hoef je niet zelf het dak op. Switch Energy zorgt ervoor dat herstelwerkzaamheden direct en vakkundig worden uitgevoerd.

Financiering: de klant-specifieke business case

Een project valt of staat met een juiste financieringsvorm. Krijg je de financiering niet rond, dan heb je namelijk nog steeds niets aan de SDE-beschikking. Gelukkig zijn er in het geval van zonnepanelen voor zakelijk gebruik diverse financieringsmogelijkheden waar Switch bij kan ondersteunen.

Zelf investeren in zonnepanelen

Heeft je onderneming genoeg geld op de balans staan om de investering zelf te doen? Dan is dat een prima optie om zoveel mogelijk profijt te hebben van de zonnepanelen. Je bedrijf ontvangt dan namelijk zelf de subsidie, op basis van de opgeleverde hoeveelheid stroom.

Zonnepanelen leasen

Wanneer je geen grote initiële investering wilt doen voor de zonnepanelen, is een huurcontract ook een optie. Hiermee ontloop je de verantwoordelijkheid over de zonnepanelen, doe je geen grote investering, maar verdien je toch geld met de opbrengst van de panelen.

Dak verhuren voor zonnepanelen

Wil je geen enkele verantwoordelijkheid dragen voor de zonnestroom installatie? Dan is het verhuren van je dak voor zonnepanelen nog een andere optie. Hierbij verhuur je een vooraf vastgesteld aantal vierkante meters van je dak, en krijg je daar maandelijks een vaste vergoeding voor, ongeacht de opbrengst van de zonnepanelen. Je dak verhuren voor zonnepanelen is de mogelijkheid met de laagste drempel.

Overig maatwerk

Switch Energy heeft een groot aantal zonnestroom projecten met succes afgerond. Daardoor weten we dat iedere ondernemer andere wensen heeft en dat ieder zonnestroom project andere voorwaarden kent. Ben je op zoek naar een oplossing die specifiek voor jouw onderneming geldt? Wij denken kosteloos met je mee over de meest winstgevende mogelijkheden.

Een greep uit onze projecten

Direct jouw voordeel berekenen?

Duurzaamheid en extra winst gaan hand in hand, en Switch merkt dat steeds meer innovatieve ondernemers dit doorhebben. Daarom helpen we om ongebruikte bedrijfsdaken te transformeren in extra inkomsten voor jouw onderneming.

 

Vanuit onze missie om de wereld stap voor stap te verduurzamen met innovatieve technologieën, adviseren wij jouw bedrijf kosteloos over de mogelijkheden. Welke uitdagingen jouw project ook heeft, wij achterhalen ze en vertellen hoe ook jij kunt profiteren van extra inkomsten uit je bedrijfsdak.

Laat dus niet onnodig geld liggen, en neem via onderstaand formulier contact op met Switch Energy om antwoord te krijgen op al je vragen.