Edmond de Rothschild

Over het project

Verduurzamen van bedrijfspanden wordt steeds belangrijker in de wereld waar we nu in leven. We zijn zelfs op het punt gekomen dat kantoorpanden voor 1 januari 2023 moeten voldoen aan de eisen voor energielabel C. Ondernemers voelen deze urgentie en gaan aan de slag om de eerste stappen te zetten richting een toekomstbestendig bedrijf.

Een goed voorbeeld hiervan is Edmond de Rothschild. Voor de private banking organisatie hebben we de opdracht gekregen om 6 locaties te verduurzamen. Een daarvan is de Kombuisweg 2 in Amsterdam.

Uitdaging

De uitdaging van de Kombuisweg zat hem in het aantal panelen dat geplaatst diende te worden. We kregen de opdracht om het beschikbare dakoppervlak maximaal te belasten met zonnepanelen, afgestemd op de aansluiting van het pand. Daarnaast moest het opgewekte vermogen uit de installatie corresponderen met het verbruik van het pand aangezien niet alle stroom kon worden terug geleverd op het net als gevolg van congestie.

Verder moest de ballast onder een bepaalde belasting per vierkante meter uitkomen omdat er binnen de constructieberekening rekening is gehouden met wateraccumulatie, sneeuwophoping en het dakgewicht inclusief staal. Het kon dus gezien worden als een uitdagend project met veel haken & ogen.

Oplossing

Na meerdere concepten te hebben ontwikkeld zijn we tot het definitieve legplan gekomen. De installatie bestaat uit 576 oost-west geplaatste panelen van 395Wp per stuk. Er zijn vervolgens optimizers toegevoegd om de installatie te optimaliseren op weersinvloeden. Dit alles hebben we gerealiseerd aan de hand van conceptualisering, projectontwikkeling en realisatie.

Key facts

Zonnepanelen van Jinko Solar (395Wp)
0
Omvormers van SolarEdge (66K)
0

Benieuwd wat wij voor jou kunnen doen?

Deel je plannen met Switch en krijg inzicht in de bottlenecks en kansen voor jouw project.