Slide Data, techniek en infrastructuur integreren voor een betere distributie van energie. Direct antwoord op jouw vraag
Neem contact op
SLIMME
ENERGIENETWERKEN CREËREN

Het probleem

Vraag en aanbod gestuurde distributie van zonnestroom is nog niet duurzaam geregeld. Dit zorgt voor fiscale en maatschappelijke uitdagingen. 

 

De oplossing

Door data, techniek en infrastructuur te integreren, creëert Switch slimme energienetwerken waarin duurzame energie effectief gebruikt wordt.

Switch's Energienetwerk

Een manier om energie effectiever te gebruiken en meer rendement te behalen is door onderdeel te worden van een energienetwerk. Zo’n netwerk bestaat uit een aantal energie opwekkers en afnemers die onderling stroom uitwisselen. Vraag en aanbod worden zo beter gereguleerd.

 

Zo werkt het

Bedrijf X heeft 2.000 zonnepanelen op het dak, maar 1.000 panelen voorzien al in de volledige stroombehoefte. Door samen te werken met grote stroomafnemers bij bedrijf Y en Z kan er onderling betaalbare groene stroom worden uitgewisseld uit de overige 1.000 panelen. Bedrijf X heeft zelf ook grote batterijen die overdag opladen en in de nacht stroom gebruiken.

Zit er een stroomoverschot in de batterijen?

Live-data suggereert dat dit wordt terug geleverd aan het net van 05:00 tot 09:00 uur, vanwege gunstige tarieven. Het weer is die dag namelijk slecht, dus er wordt de komende uren minder opgewekt dan dat er beschikbaar is. Omdat bedrijf X vandaag dag gesloten is, heeft het zelf maar weinig energie nodig. Het kan daarom alle opgeslagen energie terug leveren aan het net.

 

Eindeloze mogelijkheden

Slimme energienetwerken zijn de toekomst van effectief energiegebruik. Enkele voorbeelden die een energienetwerk biedt.

  • Elektrische auto’s laden pas op zodra de stroom goedkoop is.
  • De laadpalen van de buitendienst laden wel continu de auto’s op.
  • Weersvoorspellingen bepalen hoeveel stroom je batterijen opslaan.
  • Terug levering hoeft niet op momenten dat je er vrijwel niks voor krijgt.
  • Een goed rendement ondanks dat je stroomafname niet constant is.

Het energienetwerk beweegt mee met hedendaagse ontwikkelingen. Daardoor kan het steeds meer. Sta jij ook voor innovatie, MVO en wil je onderdeel zijn van de klimaatoplossing?

 

Word onderdeel van de community

Switch Energy adviseert je graag over de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Wil je opwekker worden, alleen gebruiker, of heb je een bestaand project waarmee je aangesloten wilt worden op het energienetwerk? Laat het ons weten.