Oplossingen

Energieoplossingen van Switch

Switch onderzoekt nieuwe inzichten, data en mogelijkheden voor thema’s die spelen binnen de samenleving. Zo houden we onze blik op de toekomst gericht. We zien op dit moment veel energievraagstukken op het gebied van mobiliteit, logistiek, vastgoed en wet- en regelgeving.

Om te toetsen of energieoplossingen aanslaan bij de markt, delen wij hier onze visie op uitdagingen binnen deze thema’s. Wij geloven dat we zo kunnen achterhalen welke oplossingen de energietransitie kunnen ondersteunen, om het vervolgens aan te bieden als dienst.

EMMA

Dezelfde energie. Maar dan efficiënter.

EMMA (energie monitoring en management assistent) is een intelligente energiemanager die Plug & Play wordt aangesloten op je groepenkast. Ze ziet méér dan alleen hoeveel energie je gebruikt en opwekt. EMMA zorgt dat zoveel mogelijk energie van je zonnepanelen wordt gebruikt door interne bedrijfsprocessen. 

Omdat je hierdoor meer eigen energie gebruikt, onderneem je duurzamer en bespaar je ook nog kosten.

Zonnepanelen berekenen
one-stop-shop

E-carport

Dure vierkante meters. Efficiënt gebruikt.

De duurste vierkante meters van een bedrijf vind je op het parkeerterrein. Er wordt namelijk geen geld mee verdiend. Met een e-carport kan de waarde van die ongebruikte ruimte eenvoudig vergroot worden. 

Switch ontwikkelt custom carports voor ondernemers die toekomstgericht willen ondernemen. Op dit moment is de keuze voor een e-carport een logische. De elektrificatie van vervoer staat voor de deur, maar ook is de toekomstige energieprijs onzeker.

Met een carport is een bedrijf minder afhankelijk van schommelende energietarieven en wordt er betrekkelijk eenvoudig gewerkt aan zichtbaar en onzichtbaar MVO.

one-stop-shop

Laadpalen

Voorbereid op de elektrificatie van vervoer.

Het gros van de mensen rijdt over een jaar of tien elektrisch. Bij zo’n ontwikkeling komt veel kijken. Laadpalen plaatsen is technisch niet zo spannend. 

Maar als er veel elektrische auto’s rijden, heeft dat een impact op het energienetwerk. Daar moeten we alvast een oplossing voor vinden. 

Switch gelooft dat een eigen lokaal opwek- en afnamesysteem potentiële congestieproblemen in de toekomst kan verhelpen. 

De auto’s worden opgeladen met eigen stroom, en door intelligentie toe te voegen aan de installatie is het mogelijk om de energie efficiënter te gebruiken.

Energieoplossingen

Logistieke hubs

Transport en logistiek herontwikkelen.

Niet alle bedrijfspanden in Nederland zijn duurzaam. De isolatie is niet zo best, er zijn ongebruikte vierkante meters of wet- en regelgeving verplicht tot verduurzaming.

Switch ziet dit als een kans om de logistieke sector te vernieuwen en efficiënter te maken. We verduurzamen bijvoorbeeld een grote loods en in plaats van één groot pand, maken we er hubs van.

Compacte ruimtes van diverse groottes, waar logistieke ondernemers in samenkomen en faciliteiten delen waar ze normaal niet de mogelijkheid voor hadden.

Deze logistieke hubs zijn circulair, met eigen zonnepanelen, laadpalen, onderdeel van ons energienetwerk en klaar voor de toekomst.

Accu's

Energie opslaan voor later.

Het energieverbruik is soms lager dan wat er opgewekt wordt met zonnepanelen. Voorheen kon je dat overschot terugleveren. Nu hebben we te maken met congestie. Goede accu’s en het Switch Network kunnen dat probleem verhelpen. 

Accu’s zijn op lokaal niveau handig voor in het bedrijf, maar komen echt tot hun recht als ze worden toegevoegd aan ons energienetwerk. Dat vergroot zowel het maatschappelijke als financiële rendement van de elektriciteit die wordt opgewekt.

Een bedrijfsaccu maakt het namelijk mogelijk om een energieoverschot op te slaan en terug te leveren als de teruglevertarieven interessant zijn. De energie kan ook verkocht worden aan andere ondernemers.

EVolution

Uniek stadsvervoer.

Switch kijkt kritisch en pragmatisch naar bestaande oplossingen en probeert het altijd efficiënter te doen. Zo is ons avontuur met mobiliteit ontstaan. We elektrificeren oude Italiaanse klassiekers om ze klaar te maken voor de toekomst. En het gevoel dat hierbij ontstaat wil Switch met anderen delen.

Op deze manier laten we zien dat het wiel niet altijd opnieuw uitgevonden hoeft te worden, maar dat bestaande oplossingen ook gewoon verbeterd kunnen worden.

Met deze voertuigen geven we een nieuwe definitie aan stadsvervoer, zowel particulier als zakelijk. Want naast personenvervoer hebben we ook een oplossing voor goederenvervoer.

Meer weten?