Diensten

one-stop-shop

One-stop-shop

Nederlandse bedrijven hebben grote onderlinge verschillen als het om duurzaamheid gaat. Het ene pand is al bijna circulair. Het andere heeft nog energielabel G. 

Wij geloven dat als iedereen iets doet, we samen een positieve impact op de wereld creëren. Om dat mogelijk te maken, biedt Switch een breed aanbod aan diensten. We zijn daarmee een one-stop-shop voor ondernemers die duurzamer willen ondernemen.

Onze diensten omvatten het plaatsen van zonnepanelen, het intelligenter maken van opwekinstallaties en het verzorgen van financiering.

5 diensten van Switch

one-stop-shop

Energie opwekken

Eigen energie creëren en gebruiken.

Wat ons betreft hoef je niet te kiezen. Maatschappelijk verantwoord ondernemen hoeft namelijk niets extra’s te kosten.

Zonnepanelen op het bedrijfsdak, een custom made duurzame carport met panelen of een grondgebonden opstelling. Wanneer een ondernemer ons vertelt over zijn bedrijf, tekenen wij de realistische mogelijkheden uit.

Van de eerste schets, tot aan de financiering en het vastdraaien van de laatste schroef. Switch plaatst alle zonnestroominstallaties in eigen beheer.

Intelligentie toevoegen

Meer waarde uit energie.

Energie opwekken met zonnepanelen is wat ons betreft pas de eerste stap. Door intelligentie toe te voegen aan een opwekinstallatie is het mogelijk om die energie duurzamer en rendabeler te maken. 

Het toevoegen van data en techniek is laagdrempelig, maar heeft een grote impact. Het creëert de mogelijkheid om het energiemanagement binnen een bedrijf te optimaliseren door opwek, gebruik en distributie continu op elkaar af te stemmen.

Ook slimmer met energie omgaan?

Duurzaam vastgoed

Meer dan energie opwekken.

Zonnepanelen op het dak zijn een goede eerste stap. Maar eigenlijk moet al het vastgoed in Nederland vanaf de fundering kloppen.

Switch richt zich daarom op het renoveren en bouwen van duurzaam of circulair vastgoed. Een belangrijk doel is om bestaand vastgoed te verduurzamen en een bestemming te geven die past bij een bewustere en duurzamere samenleving. Daarnaast ontwikkelt Switch duurzame nieuwbouw.

Financiering

Het moet haalbaar en betaalbaar zijn.

Financiering regelen voor verduurzaming kan een uitdaging zijn voor ondernemers. Switch biedt daarom verschillende mogelijkheden aan om verduurzaming betaalbaar te maken.

Voor ieder project is het mogelijk om te kopen, huren of leasen. Ook de financiering doet Switch in eigen beheer.

Optimalisatie

Exploitatie op een efficiënte manier.

Wie duurzaam wil blijven moet meebewegen met nieuwe inzichten en technieken. Door de mogelijkheden van vastgoed en opwekinstallaties te onderzoeken en benutten, worden ze steeds duurzamer in hun gebruik.

Onze vorm van exploitatie is gericht op efficiënt energiemanagement, wat kan leiden tot rendementsverhoging.

Ook vooroplopen in de energietransitie? Met EMMA kan het.

Energie afnemen

Écht weten waar het vandaan komt

Duurzaamheid gaat niet alleen om het opwekken van zonne-energie. Je moet de stroom ook nog ergens kwijt kunnen. Zelfs als het landelijke net overbelast is.

Switch maakt het mogelijk om voor een gunstig tarief een stroomoverschot te kopen van ondernemers met zonnepanelen.

Ondernemers in het energienetwerk profiteren hierdoor van gunstige tarieven die onafhankelijk zijn van prijzen op het landelijke stroomnet.