Zwembad de Kûpe

Over het project

Uitdaging

Een uitdagend project in het noorden van het land; zwembad De Kûpe in Buitenpost. De opdrachtgever beschikte over een grootverbruik aansluiting maar mocht niet terug leveren aan het net. We spreken dan over congestie; een veelvoorkomend probleem dat vraagt om een oplossing. Congestie houdt in dat verbruikers niet de hoeveelheid stroom kunnen krijgen die ze zouden willen, en producenten niet alle stroom op het net kwijt kunnen die ze hebben opgewekt.

Oplossing

De oplossing? Het integreren van Meteocontrol inclusief dynamische vermogensregeling. Meteocontrol registreert en bewaakt alle gegevens van de zonnepanelen installatie. Dit om te voorkomen dat de spanning op het net te groot zou worden.

Dat was niet de enige uitdaging van dit project. De zonnepanelen installatie moest waterdicht op een schuin dak gemonteerd worden. Wederom een probleem die snakt naar een oplossing. We hebben dit gerealiseerd door profielen van de nok van het dak naar de goot in te werken. Op de profielen hebben we een montagesysteem en 377 zonnepanelen bevestigd. Hierdoor is de gehele installatie waterdicht.

Aanpak

Om dit project te realiseren heeft Switch eerst een concept gemaakt van de installatie. Na goedkeuring van het concept is de projectontwikkeling begonnen met als eindpunt de realisatie zelf.

Key facts

Zonnepanelen van Trina Solar (395Wp)
0
Omvormers van SolarEdge (55K)
0

Benieuwd wat wij voor jou kunnen doen?

Deel je plannen met Switch en krijg inzicht in de bottlenecks en kansen voor jouw project.